Кулинарни тенденции 2017

25.08.2017

Както във всяка друга сфера, благодарение на социалните мрежи, дори в кулинарията има тенденции. Вижте кои са водещите кулинарни тенденции за 2017? Допадат ли ви?

Pinterest  е една от най-популярните социални мрежи за споделяне на разнообразно снимково съдържание, заедно с линк. Това прави социалната мрежа перфектна за споделяне на рецепти. На базата на предпочитанията на различните потребители, Pinterest определи кои ще са някои от кулинарните тенденции на 2017-та. Вижте ги:

Готвене с техниката су-вид

Су-вид техниката е позната още като готвене във вакуум. След като преди години завладя луксозните ресторанти по света, су-вид готвенето влиза в домовете ни. Вече можете да откриете нужните уреди за су-вид готвенето в големите вериги супермаркети на достъпни цени. Су-вид готвенето гарантира сочна и здравословно приготвена храна с много наситен вкус.

Зеленчуков чипс

Класическият картофен чипс отстъпва място за по-здравословни алтернативи. Модерният зеленчуков чипс може да е пържен, печен на фурна или приготвен в модерни уреди за бавно готвене с малко мазнина.

Купата на Буда

Купата на Буда е тенденция в здравословното хранене и представлява домашно приготвена и засищаща порция без месо. Разновидностите на купата на Буда са безбройно много и всеки може да приготви сам своя рецепта. Вдъхновена от вегетарианството и дори от веганството, Купата на Буда е питателна и красиво аранжирана порция, която засища стомаха и очите. Някои интересни идеи за Купа на Буда от Instagram можете да откриете в колажа долу.

В Купата на Буда обикновено има зелени листни зеленчуци, варива, ориз, печени зеленчуци и някаква здравословна зърнена култура (често пъти киноа).

Емпанада

Емпанадата е типична за латиноамериканските държави и Испания. Емпанадата е тестено изделие с пълнеж, най-често от месо, сирена или зеленчуци. Популярността му се дължи на това, че е перфектно за всяка част от деня. Можете да хапвате емпанада за закуска, обяд или вечеря, да я носите със себе си в офиса, на път или на излет.

Пица с плосък хляб Наан

Пицата с плосък хляб Наан също е елементарна за приготвяне. Можете да я приготвите с готов плосък хляб, върху който да наредите любимите си продукти. Най-много след 20-30 минути пицата ще е готова. Пиците върху плосък хляб Наан имат най-много 4-5 съставки, за да се изпече всичко бързо, но и равномерно.

Кисело зеле

Киселото зеле може и да е глобална кулинарна тенденция през 2017, но в България то е вечната тенденция всяка зима. Киселото зеле у нас се свързва с куп ястия, сред които сарми, свинско със зеле, супи, салати и др.

Масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки е чудесна алтернатива на зехтина. Предимството му пред зехтина е, че има по-мек и ненатрапчив вкус. Мнозина го предпочитат, когато приготвят различни видове дресинги за салати, защото се съчетава лесно с всичко, нещо, което не може да се каже за зехтина.

Автор: Радослава Михайлова

Източник: www.rozali.com

« Назад към всички новини