Рецепта за печени зеленчуци с розмарин

Рецепта за печени зеленчуци с розмарин

Тази рецепта е лесна и бърза за приготвяне и предлага феерия от цветове и вкусове.

За да я приготвите, ще са ви необходими следните съставки:

Картофи - 4 броя

Праз лук - 1 връзка

Моркови - 4 броя

Кромит лук - 2 броя

Домати - 2 броя

Патладжани - 2 броя

Червени чушки - 2 броя

Сол и пипер - на вкус

Зехтин - на вкус

Розмарин - 1 стрък

Начин на приготвяне:

  1. Увийте почистените и нарязани зеленчуци поотделно в алуминиево фолио.
  2. Поставете ги в тавичка за печене и печете на 180 °C за 40 минути.
  3. Обелете и сервирайте, подправени със сол и черен пипер и залети със зехтин и розмарин.

Съветваме ви, преди да увиете зеленчуците във фолио, да ги мариновате в смес от зехтин, сол, черен пипер и розмарин. Оставете зеленчуците да попият маринатата поне 30 минути и след това ги изпечете. По този начин вкусът на зеленчуците ще се засили.

Приятен апетит!

Назад към всички новини