Рецепта за печени зеленчуци с розмарин
Рецепта за печени зеленчуци с розмарин
Тази рецепта е лесна и бърза за приготвяне и предлага феерия от цветове и вкусове.
За да я приготвите, ще са ви необходими следните съставки:
Картофи - 4 броя
Праз лук - 1 връзка
Моркови - 4 броя
Кромит лук - 2 броя
Домати - 2 броя
Патладжани - 2 броя
Червени чушки - 2 броя
Сол и пипер - на вкус
Зехтин - на вкус
Розмарин - 1 стрък
Начин на приготвяне:
- Увийте почистените и нарязани зеленчуци поотделно в алуминиево фолио.
- Поставете ги в тавичка за печене и печете на 180 °C за 40 минути.
- Обелете и сервирайте, подправени със сол и черен пипер и залети със зехтин и розмарин.
Съветваме ви, преди да увиете зеленчуците във фолио, да ги мариновате в смес от зехтин, сол, черен пипер и розмарин. Оставете зеленчуците да попият маринатата поне 30 минути и след това ги изпечете. По този начин вкусът на зеленчуците ще се засили.
Приятен апетит!
14.02.2024
Назад към всички новини