Лесни съвети за почистване на кухнята

 

Не обичате да почиствате кухнята? Не сте сами. Това невинаги е лесна задача, особено ако използвате много кухненски прибори за приготвяне на ястията. Днес ще ви предложим няколко много прости трика за почистване на кухнята, които ще улеснят и направят по-приятна тази задача.

 

  1. Как да почистите микровълновата печка?

Кой не използва микровълнова печка, за да притопли храната си от предходния ден, когато се прибере вкъщи след дълъг работен ден? Почистването на кухнята означава почистване на всички уреди, които използваме за готвене. А микровълновата печка вероятно е една от най-използваните от повечето хора. Почистването на мазни зацапвания или хранителни остатъци обаче не винаги е лесна и удобна задача.

Трик № 1: загрейте чаша вода, смесена с лимонов сок, в микровълновата печка за 3 минути. Оставете сместа вътре за малко, и след това я пуснете да се загрява за още 5 минути. Този процес ще помогне на засъхналата мръсотия да омекне, за да я почистите много по-лесно.

 

  2. Как да почиствате прибори за хранене и други кухненски съдове?

Когато почиствате кухнята, не бива да забравяте приборите за хранене и другите малки съдове, които понякога използваме за готвене. Въпреки че е обичайно понякога да ги мием в съдомиялната машина, с течение на времето приборите за хранене се окисляват.

Трик №2: сложете сол върху половин глава лук и натъркайте ръждивите повърхности, които искате да почистите. Имайте предвид, че този трик не трябва да се използва за дървени или керамични прибори и съдове.

 

  3. Как да почиствате тигани за пържене?

Понякога след многократна употреба на тиган върху повърхността му се образува тънък слой мазнина, който е труден за премахване.

Трик №3: сложете в тигана сода и оцет и оставете малко да се накисне, след което измийте добре тигана.

 

  4. Как да почистите дъската за рязане?

Дъската за рязане е един от най-лесно замърсяващите се кухненски помощници. Поради тази причина е важно да се уверите, че я почиствате и дезинфекцирате правилно. Как можете да направите това?

Трик №4: натрийте дъската със смес от лимонов сок и морска сол. След като сте направили това, просто я изплакнете и оставете изсъхне!

 

  5. Как да почистите кухненските мебели?

Съществуват различни продукти и методи за почистване на кухнята и всички нейни мебели и повърхности. Следващият трик ще бъде много прост и ефективен.

Трик №5: смесете една чаша вода с половин чаша оцет и половин чаша водка. Тази смес ще ви помогне да почистите всякаква мазнина, петна или варовик.

 

Почистването на кухнята винаги е по-лесно, ако преди това сте извършили правилно ежедневно и седмично почистване. Това също така ще ви помогне да поддържате приборите си подредени и чисти и да ги запазите много по-добре във времето.

Назад към всички новини