Пици от патладжан с шунка

 

Търсите рецепта за пица, но без да съдържа брашно? Нашето предложение за пици от патладжан обещаваме да бъдат полезни, вкусни и лесни за приготвяне.

 

Съставки:

Патладжан – 1 брой

Лук - 1/4 глава

Пушена шунка – 3 слайса

Чери домати – 6 броя

Настърган кашкавал - 1/2 чаша

Доматен сос – 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте патладжана и го нарежете надлъжно, като парчетата не трябва да са много дебели. Всяко парче ще бъде основата на вашата пица.
  2. Нарежете лука на ивици, а чери доматите измийте и нарежете наполовина.
  3. Поставете патладжаните върху дъска. Намажете ги с доматения сос, добавете лука, нарязаната шунка (на кубчета, лентички или друга форма) и чери доматите. Завършете, като поръсите отгоре настъргания кашкавал, който имате в хладилника.
  4. Поставете пиците от патладжан в кошницата на фритюрник с горещ въздух. Гответе на 180ºC за 15 минути.
  5. При сервиране по желание може да поръсите отгоре малко риган. Вашите пици от патладжан са готови!

 

Съвети:

Преди да добавите доматения сос и допълнителните гарнитури към резените патладжан, поръсете  с малко сол и ги оставете за около 15-20 минути. Това ще помогне за отстраняване на излишната вода от тях, което ще предотврати прекалено разводняване на пицата, по време на готвенето, и ще позволи на патладжаните да се изпекат по-равномерно и да запазят твърда текстура. След това просто изплакнете парчетата патладжан със студена вода и ги подсушете, преди да продължите към останалите стъпки.

Назад към всички новини