Разтопено сирене Камембер с чери домати и червен лук
Тази рецепта е много лесна и ще я приготвите само за 25 минути.
Съставки:
Сирене Камамбер - 1 брой (кръгло)
Чесън - 1 скилидка
Мед - 1 с.л.
Чери домати - 200 г.
Червен лук - 1/2 глава
Лимонов сок - от половин лимон
Препечен хляб - по избор
Начин на приготвяне:
1. Поставете доматите с нарязания на ситно лук в съд, подходящ за вашия фритюрник с горещ въздух, и гответе на 160ºС за 20 минути.
2. След това в средата на съда, поставете сиренето камамбер и направете малки разрези с нож.
3. Гответе отново на 180ºС за 5 минути.
4. Междувременно пригответе дресинга, като смесите меда, настърганата скилидка чесън и изстискания лимонов сок.
5. Сервирайте сиренето с дресинга и малко препечен хляб.
Съвети:
Сиренето Камамбер узрява с времето, затова се уверете, че сте избрали сирене, което е отлежало правилно.
Можете да добавите една чаена лъжичка лют червен пипер към дресинга за пикантен привкус.