Шишчета от скариди с чесън
Съставки:
- Пресен магданоз - 1 връзка
- Чесън - 1 скилидка
- Лимон - 1 брой
- Сол - на вкус
- Зехтин - 200 мл.
- Скариди - 16 броя
Начин на приготвяне:
- Пригответе дресинга, като нарежете чесъна и магданоза и настържете кората на лимона. Добавете сока от половин лимон, солта и зехтина.
- Към готовия дресинг добавете обелените и почистените скариди и оставете да се мариноват за около 10 минути.
- Отцедете скаридите от маринатата и ги нанижете на шишчета.
- Гответе във фритюрник с горещ въздух за 5 минути на 190 градуса.
Съвети:
Преди да нанижете скаридите на шишчетата, добавете тънки резени лимон или лайм между тях. Това не само ще придаде привлекателен вид, но и ще насити скаридите с вкусен цитрусов аромат, по време на готвенето. Комбинацията от чесън, магданоз и цитрусови плодове ще придаде на всяка хапка свеж и ярък вкус!
24.03.2024
Назад към всички новини