Шишчета от скариди с чесън

 

Съставки:

  • Пресен магданоз - 1 връзка
  • Чесън - 1 скилидка
  • Лимон - 1 брой
  • Сол - на вкус
  • Зехтин - 200 мл.
  • Скариди - 16 броя

 

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе дресинга, като нарежете чесъна и магданоза и настържете кората на лимона. Добавете сока от половин лимон, солта и зехтина.
  2. Към готовия дресинг добавете обелените и почистените скариди и оставете да се мариноват за около 10 минути.
  3. Отцедете скаридите от маринатата и ги нанижете на шишчета.
  4. Гответе във фритюрник с горещ въздух за 5 минути на 190 градуса.

 

Съвети:

Преди да нанижете скаридите на шишчетата, добавете тънки резени лимон или лайм между тях. Това не само ще придаде привлекателен вид, но и ще насити скаридите с вкусен цитрусов аромат, по време на готвенето. Комбинацията от чесън, магданоз и цитрусови плодове ще придаде на всяка хапка свеж и ярък вкус!

Назад към всички новини