Сьомга с домати и манго в двоен фритюрник с горещ въздух

 

Съставки:

Сьомга - 2 бр. филета

Чери домати - 100 г.

Манго - 60 г.

Лук - 60 г.

Сол - 1 щипка

Зехтин - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте доматите и ги разрежете наполовина. Нарежете лука и мангото на кубчета. Добавете малко сол и зехтин и разбъркайте.

2. Сложете два листа хартия за печене в първата кошница на фритюрника и поставете върху тях филетата от сьомга, а във втората кошница сложете зеленчуците и мангото.

3. Включете двойния фритюрник с горещ въздух и настройте двете кошници на 200ºC за 15 минути. Не забравяйте да разбъркате зеленчуците, по време на готвенето.

4. Сервирайте филетата от сьомга със зеленчуците отгоре. Можете да гарнирате ястието, като поръсите нарязан пресен магданоз.

 

Съвети:

Можете да добавите към ястието ориз, киноа или макаронени изделия, за да го направите по-пълноценно. Не забравяйте също, че количествата и температурите зависят от модела на използвания фритюрник, но дори и така сме сигурни, че вашата рецепта ще бъде страхотна! 

Назад към всички новини